7. Využívání kuchyňského koutu
I. Součástí internátu je kuchyňka. Kuchyňka je zařízena a lze ji používat k ohřívání pokrmů (mikrovlnná trouba, rychlovarná konvice, vařič).
II. Kuchyňku je možné využívat maximálně do 22:30 hodin pro přípravu teplých pokrmů. Poté si mohou studenti brát pouze studené jídlo z lednice. Je možné mít na pokoji vlastní rychlovarnou konvici (viz bod. 3/V).
III. V kuchyňce je nutné stále udržovat perfektní pořádek a čistotu.
IV. Nádobí po použití studenti hned umyjí, utřou a uklidí na své místo.
V. Ztráty, poškození a spotřebování materiálů v kuchyni hlásí studenti vychovateli ve službě. Na úhradě předmětů ztracených nebo poškozených z nedbalosti se podílejí všichni studenti výchovné skupiny.
VI. Při práci a pohybu je třeba dodržovat pravidla bezpečnosti práce:
(a) Všechny zapnuté elektrické přístroje musí být pod dozorem. Za provoz elektrického vařiče v kuchyňce odpovídá vychovatel ve službě. Používat vařič mimo místo vyhrazené pro jejich provoz v kuchyňce je zakázáno.
(b) Se všemi elektrickými přístroji zacházet dle návodů k použití.
(c) Při manipulaci s varnou konvicí či horkou tekutinou dávat pozor na opaření.
(d) Krájet pouze na prkýnku.
VII. Teplá nebo ohřátá jídla jsou studenti povinni konzumovat v kuchyňce a neodnášejí je do pokojů.